برنج قهوه‌ای چیست؟

برنج قهوه‌ای یا اصطلاحاً برنج سبوس‌دار به برنجی گفته می‌شود که پوست آن به صورت کامل گرفته نشده است. هنگامی که شالی برنج از زمین برداشته می‌شود، دانه‌های برنج دارای پوسته‌ای هستند که به آنها شلتوک می‌گوییم. این پوسته برنج سه لایه دارد، که برای تولید برنج قهوه‌ای فقط لایه اول پوسته جدا سازی می‌شود، ولی برای تولید برنج سفید، برنجی که اکثراً مصرف می‌شود، هر سه لایه پوسته جدا سازی می‌گردد.

شکل برنج قهوه ای

یکی از دلایلی که برخی به برنج قهوه ای، برنج سبوس دار نیز می گویند، این است که سبوس برنج نیز از همین لایه های پوست برنج تهیه می شود، و حاصل پودر کردن پوست برنج است.

تا اینجا با تفاوت های برنج قهوه ای و برنج سفید آشنا شدیم، حالا سوالی که پیش می آید این است که کدام برنج را مصرف کنیم؟ برای پاسخ به این سوال نیز باید ابتدا به پرسش دیگری پاسخ دهیم، و آن پرسش زیر است:

برنج قهوه‌ای بهتره یا برنج سفید؟

آنچه مسلم است این است که برنج قهوه‌ای سرشار از مواد مغذی است. از جمله آنها می‌توان به آهن، فیبر، فسفر، روی، منگنز، پتاسیم، و انواع ویتامین های B اشاره کرد. یعنی از لحاظ خواص، برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید برتری دارد. در ادامه مطلب نیز به برخی از مصارف این برنج و خاصیت آن برای درمان برخی از مشکلات گوارشی، قند خون، کبد چرب، چاقی و غیره اشاره خواهیم کرد.( +)

جدول مزایای برنج قهوه ای

با وجود این همه ماده مغذی و مفید برای سلامتی چرا مصرف برنج قهوه‌ای به اندازه برنج سفید نیست؟ چرا ما عمدتاً برنج سفید را مصرف می‌کنیم؟

آنچه که باعث شده است تا برنج سفید طرفداران بیشتری داشته باشد، طعم و خوراک آن است. همانطور که می دانید پوست برنج سفت و سخت است، به همین دلیل نیز برنج قهوه ای بعد از پخت مانند برنج سفید نرم و لطیف نمی شود و طعم آن مثل برنج سفید لذیذ نیست، و زمان بیشتری برای جویدن برنج قهوه ای باید صرف کنید. حال می توانیم راحت تر به سوال زیر پاسخ دهیم:

برنج قهوه‌ای بخوریم یا برنج سفید؟

به دلایلی که بالاتر گفتیم، همیشه نمی‌توان از برنج قهوه‌ای برای مصرف روزانه استفاده کرد. بهتراین است در کنار مصرف برنج سفید خوردن این برنج سبوس دار را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید.

آیا برنج قهوه‌ای انواع مختلفی دارد؟

همان‌طور که گفتیم این برنج همان برنج سفیدی است که پوست آن به صورت کامل گرفته نشده، یعنی همانطور که انواع مختلف برنج از جمله برنج هاشمی، برنج طارم و دیگر انواع برنج ایرانی را داریم، برنج قهوه ای نیز انواع مختلفی دارد. یعنی مهم است که پوسته کدام یک از برنج ها را نگرفته ایم و آن را تبدیل به برنج قهوه ای کرده باشیم. هرچه کیفیت بذر برنج بهتر باشد، کیفیت برنج قهوه ای که از آن تولید می شود بهتر است.

طرز پخت برنج قهوه‌ای:

روش پخت برنج قهوه‌ای تفاوتی با برنج سفید ندارد، و تنها نکته ای که باید بدانید این است که زمان جوش خوردن این برنج نسبت به برنج سفید بیشتر است. لذا اگر می خواهید برنج را کته کنید باید آب بیشتری روی برنج بریزید تا به اندازه کافی برنج پخته شود. (+)

برخی از خواص برنج قهوه‌ای برای سلامتی:

برنج قهواه‌ای برای قند خون:

این برنج سرشار از فیبر و منیزیم است که هر دو به کنترل قند خون کمک می کنند. یکی از نسخه های پزشکان برای دیابت استفاده از برنج قهوه ای است.

مفید برای کنترل چربی :

یکی دیگر از مصارف برنج قهوه ای برای درمان چربی، و افرادی است که دارای کبد چرب می باشند. این برنج باعث افزایش کلسترول خوب بدن شما می شود و اسید های چرب لازم برای بدن شما را فراهم می کند.

استفاده برای بدن سازی:

افرادی که ورزش بدن سازی انجام می دهند نیاز به ویتامین های مختلف از جمله ویتامین ب هستند، که این ویتامین به صورت سرشار در برنج قهوه ای یافته می شود.

برنج قهوه‌ای برای لاغری :

افرادی که به دنبال درمان چاقی و پیشگیری از آن هستند، از برنج قهواه‌ای برای لاغری استفاده می کنند. خوردن کمی از این برنج املاح مورد نیاز بدن شما را تامیین می کند، در واقع به دلیل نرم نبودن این برنج مانند برنج سفید، نمی توانید مقدار زیادی از برنج قهوه ای مصرف کنید.

۴ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست